Påske-special: Reportage fra forfatterbesøg

Påske-special: Reportage fra forfatterbesøg

Projektet Stjernenatten - Azurh lever.

Børn & Bøgers anmelder og journalist Anette Grønholt Andersen fortæller om projektet, hvor der netop har været afviklet et forfatterbesøg: Senest har elever i 2.-5. klasse på Filskov Friskole i en emneuge haft besøg af stjernevogtersken Awaielle fra planeten Azurh med de to sole og af Yana Ma Eia, librisforskeren fra Kuppelkolonierne på Mars, ganske vist ikke in persona, men som giner, udklædt i de kostumer, som blev kreeret til workshoppen på Børnenes Bogdag i efteråret 2015.

Forfatter Anette Grønholt Andersen præsenterede både fortællingens fantasydel; historien om Stjernefolket på planeten Azurh, som er efterkommere af de strandede rumrejsende fra Jorden, og science fictiondelen, der handler om de mennesker, der nu bor i Kuppelkolonierne på Mars og fra den kunstige måne Persepeidonia leder efter spor af det forsvundne rumskib.

De yngste elever var meget optaget af kostumer, genstande og de farvetrykte kort over den spændende og farlige verden på Azurh, mens de ældste i høj grad kunne tage forfatterkasketten på og komme med forslag til, hvordan fortællingen kunne bringes videre - helt i overensstemmelse med at målgruppen er tænkt at være mellemtrin og overbygning.

Der kom nye spændende vinkler og forslag - og der er stof til endnu et par kapitler om de to verdener, der endnu lever adskilt fra hinanden i tid og rum, men måske en dag mødes.


Læs også andre reportager, portrætter, artikler og anmeldelser i Børn & Bøger.